Waarom een trouwspel?

 

[Wat is daarop jouw antwoord?] is ontwikkeld door Nicoline Wisse Smit als cadeautje voor haar lief, nadat hij haar in 2019 ten huwelijk vroeg. De vragen leunen op haar ervaring als trouwambtenaar (BABS) en jarenlange fascinatie voor en studie naar de liefde. Het trouwspel sluit aan bij de behoefte aan zingeving en beleving.

 

De maatschappelijke druk om te trouwen neemt af. Wie vandaag de dag voor een officiële verbintenis kiest, doet dat veelal vanuit een persoonlijk verlangen. In de aanloop naar het huwelijk ligt de focus vaak vooral op de grote dag. De aandacht gaat uit naar de gastenlijst, de locatie, de bruidstaart, de ringen. Het is echter met de voltrekking dat het huwelijk pas echt begint. [Wat is daarop jouw antwoord?] spoort aan tot nadenken over wat het ja-woord voor jou betekent.

 

Nicoline: “Nadat ik op het huwelijksaanzoek van mijn lief ‘ja’ had geantwoord, vroeg ik me af wat die ‘ja’ nu eigenlijk betekent. Er zijn tal van boeken geschreven over trouwen. Daarbij ligt de focus op de huwelijksdag. Vanuit onze behoefte om stil te staan bij wat het ja-woord voor ons betekent, maakte ik als cadeautje [Wat is daarop jouw antwoord?]. Het trouwspel helpt ons om samen lading te geven aan de ‘ja’ die wij voornemens zijn elkaar te geven en stil te staan bij de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. We hebben daar veel plezier van. Ik vermoed dat we ook wanneer we getrouwd zijn nog vaker op het trouwspel teruggrijpen.”

 

Nadat Nicoline samen met haar lief [Wat is daarop jouw antwoord?] speelde, besloot ze het te ontwikkelen als relatiegeschenk voor de geliefden die zij als BABS trouwt. De enthousiaste reacties van de bruidsparen die het spel testten, maken dat wat oorspronkelijk was bedoeld als een spel voor eigen gebruik, nu in de winkels ligt. Leve de liefde!


"Ik ga het spel gebruiken bij het schrijven van mijn trouwbelofte. Super handig. Dank je wel." - L & E


In de media

Het trouwspel is regelmatig in de media. Nationale radio, televisie, magazines en dagbladen hebben er aandacht aan besteed. Ook op verschillende blogs en in online nieuwsberichten is [Wat is daarop jouw antwoord?] genoemd.

Het trouwspel belicht bij bij de 5 Uur Show (RTL 5)

Nicoline Wisse Smit over het trouwspel bij Dit is de Zondag op NPO Radio 1

[Wat is daarop jouw antwoord?] belicht in Vrouw van Telegraaf

Interview met Nicoline Wisse Smit over het trouwspel in Nouveau


"[Wat is daarop jouw antwoord?] gebruikt tijdens een super gezellig voorgesprek met J&E. Interessant spel waarbij – naar aanleiding van de door de bruid en bruidegom uitgezochte kaarten – een mooie discussie ontstond. Dank je wel Nicoline, ik ga dit trouwspel vaker gebruiken tijdens het voorbereidende gesprek. Verfrissend. Leve de liefde." – Martin Coers, trouwambtenaar