Waarom een trouwspel?

De maatschappelijke druk om te trouwen neemt af. Wie vandaag de dag voor een officiële verbintenis kiest, doet dat veelal vanuit een persoonlijk verlangen. In de aanloop naar het huwelijk ligt de focus vaak vooral op de grote dag. De aandacht gaat uit naar de gastenlijst, de locatie, de bruidstaart, de ringen. Het is echter met de voltrekking dat het huwelijk pas echt begint. [Wat is daarop jouw antwoord?] spoort aan tot nadenken over wat het ja-woord voor jou betekent.

 

[Wat is daarop jouw antwoord?] is ontwikkeld door Nicoline Wisse Smit als cadeautje voor haar lief, nadat zij in 2019 ten huwelijk werd gevraagd. De vragen leunen op haar ervaring als trouwambtenaar en jarenlange fascinatie voor en studie naar de liefde. Circa tien bruidsparen hebben het trouwspel getest.

 

Nicoline: “Nadat ik op het huwelijksaanzoek van mijn lief ‘ja’ had geantwoord, vroeg ik me af wat die ‘ja’ nu eigenlijk betekent. Er zijn tal van boeken geschreven over trouwen. Daarbij ligt de focus op de huwelijksdag. Vanuit onze behoefte om stil te staan bij wat het ja-woord voor ons betekent, maakte ik als cadeautje [Wat is daarop jouw antwoord?]. Het trouwspel helpt ons om samen lading te geven aan de ‘ja’ die wij voornemens zijn elkaar te geven en stil te staan bij de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. We hebben daar veel plezier van. Ik vermoed dat we ook wanneer we getrouwd zijn nog vaker op het trouwspel teruggrijpen.”


"Ik ga het spel gebruiken bij het schrijven van mijn trouwbelofte. Super handig. Dank je wel."